keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Yhtä hymyä!

Päivät ovat kuluneet kiireisissä, mutta onnellisissa tunnelmissa. Jokainen aamu on alkanut 15-30min rauhoittavalla joogahetkellä, jonka tarkoituksena on ollut tuoda keho unimaailman jälkeen aamuhetken läsnäoloon. Joogan puitteissa yksi hyvin, hyvin hämmentävä hetki sattui harjoitellessa ensimmäistä kertaa tulihengitystä; harjoituksen jälkeen tarve hengittää katosi joksikin aikaa, mieli tuntui leijuvan unenomaisesti omilla teillään, keho tuntui jollain tapaa tiivistäytyneen kallon sisään. Kokemus oli ensimmäisellä kerralla pelottava, myöhemmillä huumaavan rauhoittava.

Perinteistä meditaatiota en ole yrittänyt harjoittaa säännöllisesti, vaan päätyä samaan läsnäolevaan olotilaan arjen jokaisina hetkinä. Se on toiminut! Hetkessä eläminen on ollut välistä jopa alkukantaisen villin onnen täyttämää. ;)

Nämä ovat olleet myöskin luovuuden päiviä; olen ostanut hirveästi kankaita ja lainannut kirjastosta käsityölehtiä, inspiroitunut tee se itse- muokkauksista vaatteisiin, maalannut öljyväreillä tuntikausia niin, että koko iltapäivä on valunut virtauksessa ohitse.

Jumpat alkoivat sunnuntaina. Tanssia ja aerobicia yhdistävillä tunneilla käyn 4krt/vko, jonka lisäksi liikun päivittäin 2-8km, useimmiten vähintään 4km lenkkejä rakkaan kettuni - koira se kyllä virallisesti on - kanssa. Luonnossa liikkuminen on onnellisuudelleni ehdotonta, enkä tingi sen tuomasta onnellisuuden tunteesta. Ikinä.

Ruokavalioni on vakiintunut sisältämään paljon tuoreita kasviksia ja hedelmiä, paljon hyviä rasvoja, vähän punaista lihaa ja hyvin vähän "tyhjiä" hiilihydraatteja eli vehnää ja valkoista sokeria. Taidanpa olla raakaruoka slash karppaaja näillä hetkillä. Leipä ei sovi minulle yhtään. Riisin, perunan & pastan sijaan meillä on useimmiten enemmän kasviksia. Edellämainittuja kokataan max 1krt/vko; kysymys on makuasiasta, ei hc-ruokavalion seuraamisesta.

Lukevan silmän alle on päässyt Ayurvedaa naisille, opas elinvoimaan ja terveyteen- kirja, jota Vähemmän on enemmän- blogissa suositeltiin. Usko siihen, että maailman vanhimmaksi sanotussa lääketieteessä, ayurvedassa, piilee totuus, vahvistuu koko ajan. Samoin kuin se, että oma hallitseva doshani on Pitta. Niin monet yksityiskohdat täsmäävät, etten ole uskoa tämän olevan tottakaan! Ayurvedalla on paljon annettavaa kaikille, jotka ovat kiinnostuneita terveydestä, ravitsemuksesta ja ennen kaikkea tasapainoisesta, onnellisesta elämästä.

Heidin artikkeli Laihduttaminen, yhteiskunta, motiivit on muuten myös hyvin kiinnostavaa luettavaa, mikäli on koskaan laihduttanut.

Nyt on aika palata päivän puuhiin - eli sinnikkään vakiorutiinin - työn? - etsimisen, keskustaan lähdön, lenkkeilyn ja pian myös lounaan pariin. ;)

PS. Vihreän kosmetiikan sivuilta tilaamani palashampoo on tänään haettavissa postista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti