tiistai 12. tammikuuta 2010

12. päivä - ruokalöytöjä ja palaaminen arkeen!

Kuuden päivän tauon jälkeen on palattu takaisin normaaliin päiväjärjestykseen - eli tappelemaan itsensä kanssa aamuisin ja vääntäytymään lattialle iltaisin. Eilen teimme vatsalihasliikkeitä yhdessä kämppikseni kanssa ja opimme toisiltamme liikkeitä, mikä oli erittäin motivoivaa!

Tänään puolestaan kävin koulukaverin kanssa Korpilahden kuntosalilla, mikä osoittautui pieneksi huoneeksi täynnä rautaa pumppailevia miehiä... Ilmapiiri oli ystävällinen ja laitteita oli kuitenkin riittävästi, vaikka niiden hankinnassa pääpaino näyttikin olleen hauisten kasvatuksessa ja painonnostossa. Ainoaksi suoranaiseksi puutteeksi kaverin kanssa kuitenkin totesimme laitteiden ohjetaulujen puuttumisen, mutta onneksi ystäväni tiesi kiinnostavimpien laitteista käytöstä ja toisia tarkkailemassa oppi vielä lisää. Oli hienoa - opin taas monta uutta liikettä, ja tuntui niin mukavan aikaansaavalta kun ennen salia olimme käyneet nostamassa sykettä lenkillä, mistä siirryimme salille pumppailemaan ja venyttelyjen jälkeen kävelimme pidemmän reitin kautta kämpille. Huomenna voi vähintään pohkeet olla kipeät (innostuin vähän tekemään "liikaa" pohkeita harjoittavalla laitteella), mutta tuntuupahan taas että on jotain saanut aikaiseksi!
Salilla tämän jälkeen on tarkoitus käydä vähintään kaksi kertaa viikossa.

Niiden kuuden taukopäivän aikana tuli muutama nenäliina tuhrattua, flunssalääkkeitä napsittua ja lääkärissäkin asti käytyä, mutta nyt olo on jälleen mainio. Kiitos lääkärikäyntien tulen saamaan toivottavasti pian varmuuden siihen, onko meikäläisessä astmaa vai ei...

Ruokalöytöjä!
Minä juustohiiri ostin tänään Oltermannin kevyttä juustoa ja natustelin sitä iltapalaksi voileivän päällä. Olin positiivisesti yllättynyt juuston makuun - aikaisempien kokemusteni pohjalta odotin tympeämmän, melkeinpä mauttoman makuista juustoa, mutta tämä maistui aikalailla samalta kuin normaalirasvainenkin juusto! Äitini aikaisemman ostaman kevyen juuston rakennekin oli kehnompi, mutta tästä juustosta en päällepäin pystyisi sanomaan sen rasvaprosenttia. Aivan loistavaa!

Toinen ruokalöytöni on soijajogurtit. Kaupassa oli tämä kuuden pikkujogurtin pakkaus alennuksessa, joten päätin uteliaisuudestani kokeilla - ja pääsin taas yllättymään positiivisesti. Söin jogurttia pakastemustikoiden kanssa, enkä valehtelematta koskaan ennen ole syönyt niin maukasta jogurttia..! Ehkä olen vain hidas tajuamaan tällaisia loistavia makuyhdistelmiä, mutta en ollut aikaisemmn tunkenut jogurtin sekaan itse marjoja vaan syönyt jogurtit sellaisenaan kuin ne kaupasta olen hankkinut. Suosittelen!

3 kommenttia:

  1. Ayee. =) Etkö tosiaan ennen ole sekoitellut jogurtteja?! En itse asiassa syö valmisjogurtteja normaalisti ollenkaan, vaan teen aina omat sekoitukset. Maustamaton jogurtti + mustikat, mansikat, vadelmat, omenapalat tai appelsiini ovat myös tosi hyviä yhdistelmiä. Päälle vähän hunajaa, jos makeutta kaipaa - hunaja on luonnollisempi makeuttaja kuin valkea sokeri ja sisältää vähemmän energiaa 100g kohden.
    Muutenkin kannattaisi suosia luonnonjogurtteja - valmiissa jogurteissa on aina piilosokeria, jos ei valkean sokerin niin makeutusaineen muodossa, mikä ei ole hyväksi kropalle. :) Soijajogurteissa on kyllä ihan kivojakin makuja, siinä olen samaa mieltä!

    VastaaPoista
  2. Kyllä, olen aikalailla täysin ollut valmisjogurttian kuluttaja eiliseen päivään asti - maustamatonta jogurttia vanhempieni luona on tosin aina ollut tarjolla, mutta se on tullut syötyä aina murojen kanssa siltään. Joskus taisin iskeä lisäksi omenanpaloja, mutta ei siitä mikään suuri hitti tullut. Ja jostain syystä marjat ovat niin in nyt, niitä voisin mättää kilokaupalla!

    Oletko löytänyt luonnonjogurteista yhtä yli muiden?

    VastaaPoista
  3. Valion A+ luonnonjuksa on hyvää. Itse käytän nykyään enemmän partaäijää ja kreikkalaista, mutta ne eivät kevyeen ruokavalioon taida sopia? Hmm. Tai siis toisaalta kaikkihan sopii kohtuuskäytössä..

    VastaaPoista