torstai 7. tammikuuta 2010

Tietoisuuden jooga

Sain eilen illalla päätökseen Irene Hopkinsin Kundaliinijooga - sisäisen voiman lähde- kirjan. Se tuntuu sisältävän kaikki tarvittavat avaimet, joita tarvitaan, kun tutkitaan omaa elämää ja sen mielekkyyttä uudelleen. Kirjassa kerrottiin joogasta ja kundaliinijoogasta, chakroista, itämaisesta kulttuurista ja eri hengittämistekniikoista. Siinä annettiin hyviä neuvoja itsetutkiskeluun ja tunteiden tulkintaan, kehon huoltoon niin liikunnan, ravinnon kuin unen kautta sekä käytiin perusteellisesti läpi itämaista, ikivanhaa joogaa.

Joogaan oli helppo tutustua, vaikkei kirjaa aloittaessaan olisi tiennyt aiheesta mitään. Teos opetti paljon mudrista, lukoista ja kriyoista. Johdonmukaisesti rakennetun kokonaisuuden lopussa oli vielä 12 eri kriyaa eli jooga-sarjaa.

Teos opetti ennen kaikkea sen, ettei mikään polku ole toista parempi.
Että onnellisuuteen on monta tietä, joista yksi on kundaliinijooga. Teos ei ole ehdoton; se ei komentele eikä viisastele. Hopkins vain kertoo yhden väylän, jota kautta voi tutustua itseensä.

Pääosassa ei ole sormien vääntely (eli mudrien teko; mudrien on tarkoitus kanavoida energiaa eri tarkoituksiin), vaan se, että antaa itselleen luvan vapauttaa mielensä.

Sain kirjasta paljon; paljon myös jätin ottamatta siksi, etten kokenut kaikkea itselleni sopivaksi.

Tärkeimmät asiat, joita opin, ja jotka omaksuin, olivat seuraavia:

- Sanan voima
Alitajunta uskoo asioita, joita sanot ääneen. Vahvista siksi myönteisyyttäsi sanomalla ääneen iloisia asioita; usko tavoitteisiisi ja sano ne ääneen, vaikket aluksi uskoisikaan. Alitajuntasi työstää asioita ja tavoittelee niitä vähitellen. Kehu ja kannusta muita. Lähetetty hymy palaa aina takaisin; ilo vetää puoleensa iloa. Se on vetovoiman laki. Maailma haluaa meille vain hyvää - suurin onnellisuuttasi pidättelevä asia on oma epäluulomme.

- Monet tiet
Kuten sanottu - kundaliinijooga on vain yksi tie. Tai oikeastaan monta tietä yhdessä; kundaliinijooga on kaikkien joogatyyppien sekoitus. Se ei pyri, tavoittele eikä vaikeudu aste asteelta. Kundaliinijooga pyrkii kehittämään tietoisuutta hetkessä elämiseen, ja siihen käytetään apuna myös joogan fyysisiä muotoja.

- Kykenevyys
Ihminen kykenee ihan mihin tahansa; suurin osa vastoinkäymisistä on kaadettavissa mielen voimalla. Se, että kykenee mihin tahansa, ei tarkoita että tarvitsee kyetä. Ihminen saa siis olla millainen tahansa, millä tiellä tahansa.

Tämä hetki.
Tiedosta se.
Sitä on kundaliinijooga.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti