perjantai 7. toukokuuta 2010

Lihaa 0%

Otatko hampurilaiseesi jauhelihapih... eiku kanan ihoa?

_______

Kuluttajaliitto: Kanannahkapihvejä myydään jauhelihapihveinä




Perjantai 7.5.2010 klo 11.14


Osa ruokakaupoissa myytävistä einesjauhelihapihveistä on tehty jauhelihan sijaan pääasiassa kanannahasta ja -lihasta.


 
Suomen Kuluttajaliiton mukaan ainakin HK:n ja Atrian jauhelihapihvien nimi on harhaanjohtava.


Elintarvikelainsäädäntö vaatii, että ruokatuotteen tuoteselosteessa mainitaan ensimmäisenä se ainesosa, jota tuotteessa on eniten. HK:n jauhelihapihvien tuoteselosteessa mainitaan Kuluttajaliiton mukaan ensimmäisenä broilerinliha ja -nahka, Atrian pihveissä puolestaan vesi.
Kuluttajaliitto huomauttaa Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran linjanneen, että jos hampurilaispihvin pääraaka-aine on kalaa, kanaa tai kasviksia, tuote tulee nimetä kala-, kana- tai kasvishampurilaiseksi.
- Mikäli tuotteen ensin mainittu valmistusaine on broilerinliha tai -nahka, edellyttää Suomen Kuluttajaliitto, että tuotetta on myös kutsuttava broilerinnahkapihveiksi tai -pyöryköiksi, liitto toteaa.


Uutinen Iltalehdestä

2 kommenttia:

  1. Aivan yhtälailla kuin tuo aspartaami, myös tämä juttu järkytti miuta kovin. Aamulla radiosta kuulin yhtälailla tuosta kananiho-uutisesta, ja tuli taas kahteen kertaan mietittyä, mitä sitä suustaan oikein alas työntää. Taitaa tältä tytöltä jäädä kaikki einesruoka yhä tiiviimmin sinne kaupan lootaan, vaikka ei niitä aiemminkaan kovinkaan tiuhaan ole tullut ostettua.

    Tuota aspartaamia pitää ruveta seuraamaan.

    VastaaPoista
  2. Jep, aspartaamikin on jännä aine. :/ Kaikenlaisia lisäaineita sitä näihin ahdetaankin, ihan uskomatonta! Keinotekoisia aineita, jotka ovat olleet käytössä tähän mennessä vasta alle 100 vuotta - kuka voi tietää niiden seurauksista? Ihmisen kroppa on kymmenien tuhansien vuosien evoluution tulos, joka toimii ihan omalla laillaan, ja tarvitsee OIKEITA ravinteita.

    VastaaPoista