keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Klubbailua ja tipattomuuden loppumista.

Onpahan mielenkiintoinen viikko takana; sunnuntaista viime sunnuntaihin olin luokkani kanssa Skotlannissa. Kyllä, tipattomuuteni loppui silloin; nautin maanantaina 26.4 ensimmäisen kaljani 16 viikkoon ja kolmeen päivään. Maistui hyvältä.

Mielenkiintoista oli se tarkkuus, millä pystyin omaa humalatasoani tarkkailemaan. Heti jo parista ensimmäisestä kulauksesta tunsin, kuinka tietty rentous levisi kehooni ja ehkä posket alkoivat jo hieman punoittamaan. Mitään sen suurempaa ei tietysti, ja kun oikeasti menimme nauttimaan porukalla hieman enemmän, pystyin jotenkin paljon tarkemmin seuraamaan kehoni reaktioita alkoholiin - paljon tarkemmin kuin ennen. Hassua, ja samalla niin kätevää. Pystyin niin paljon tarkemmin kontrolloimaan humalatasoani.
... Tosin vappuna se kupliva oli virhe.

n

Samalla olen syönyt vapaammin suklaata, mikä näkyy kukintana ihollani.

Bikinikuntoon on kuitenkin päästävä, ja Skotlannin viikon jälkeen olen alkanut pohtimaan ruokavaliotani. Skotlannissahan syödään hyvin paljon vaaleaa leipää, ja meidän hostellimme aamupalaan kuului se halvin pullamössöpaahtis. Sehän ei anna mitään muuta kuin turvonneen mahan (ja kyllä, ruoansulatus on vihdoin alkanut normalisoitua viikon kiukuttelun jälkeen. Ilmiselvästi mahani ei pidä kuiduttomasta ruokavaliosta).

Ja kuin ajatukseni lukien, kämppikseni kertoi tänään
kiloklubista. Se on ilmainen ohjelma, jonka ruokapäiväkirjaohjelmaa käyttämällä saan selville, syönkö tarpeeksi niin kuituja, proteiineja kuin muutakin kehoni tarvitsemia ainesosia.
Tämän päivän ruokavalion mukaan saan tarpeeksi kuituja ja proteiineja, mutta liian vähän tyydyttyneitä rasvoja. Tämä on jännää!

Tekisi mieli jo kovin lähteä liikkumaan, jotta saisin liikkumispäiväkirjaakin täydennettyä. Mutta ehkä tämä Skotlannista nappaamani nuha pitää ensin potea pois, jotta moinen kävisi päinsä.
Tuon ohjelman mukaan pääsisin toivomaani painoon 22 viikossa, kun laihduttaisin 300-800 grammaa viikossa. Lokakuun alku, täältä tullaan ja vaikka silloin olisikin jo kylmä, niin silloin sitä poseerataan bikineissä! Tästä se lähtee, oi jea.
Ja samalla saan tasapainotettua ateriani.

Loistavaa.

2 kommenttia:

  1. Voi hitsi kun en ole tajunnut kiloklubista kertoa. Olen ollut jäsen jo monta vuotta. :D Nykyään tosin tsekkailen enää satunnaisia kalorimääriä tai ruoka-ainetasapainoja, mua kiehtoo 30-30-30-dieetti, jossa pitäs saada saman verran rasvoja, hiilareita ja protskuja. Käytännössä se onnistuu vähentämällä viljaa, mutta jättämällä ruokavalioon kuitupitoiset kasvikset. :)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa mielenkiintoiselta tuo dieetti, vaikka sanaa dieetti kaihdankin yli kaiken. Enemmän rakastaisin elämäntapamuutosta ja terveellistä, tasapainosta ruokavaliota - mutta ymmärrän, että todennäköisesti et tarkoittanut dieetti-sanaa siinä mielessä, missä se nyt alkoi väsyneellä minulla kalskahdella korvissa.

    Minkälaisia aterioita olisi tuolla 30-30-30 - ruokavaliolla?

    VastaaPoista