maanantai 8. maaliskuuta 2010

Ihosta

Ajattelin kirjoittaa tällä kertaa omia ajatuksiani ihonhoidosta. En toista niitä vanhoja tuttuja kikkoja meikin kunnollisesta puhdistamisesta etc etc, vaan koetan etsiä vaihtoehtoisia vinkkejä niille, joilla perusasiat ihonhoidossa jo ovat kohdallaan.
Kuten itselläni. Minulla on uskoakseni herkkä sekaiho, joka reagoi herra ties mihin huolellisesta putsauksesta huolimatta. ;) Vannon, että ihollani on tietoisuus: suuri paise alkaa kehkeytyä suupieleen juuri ennen tärkeää juhlatilaisuutta. Nimim. kummitäti ja vesirokkoinen pikkutyttö näyttivät kastajaisissa harmittavan samanlaisilta. ;P

Ensin vähän letkeyttä;



Ja sitten.

1. Jos treenaat, urheilet, kuntoilet niin, että saat vähänkään hikeä pintaan, muista putsata meikit kasvoiltasi etukäteen! Meikit naamalla urheileminen saattaa aiheuttaa iho-ongelmia hyvähipiäisellekin.

2. Älä käytä vanhentuneita kosmetiikkatuotteita. Kemikaalit eivät säily ikuisesti.

3. Vaikka söisit terveellisesti ja paljon kasviksia/hedelmiä, viikon tehovitamiiniboosti tekee ihmeitä. En uskonut tämän toimintaan ja innostuin testaamaan vasta, kun näin ihanan Tiinan kasvojen hehkun kuurin jälkeen. En muista tarkkoja mittasuhteita, mutta näin se suunnilleen meni:
Tarvitset:
1 kg appelsiineja
1 kg porkkanoita
5dl marjoja (mielellään ainakin osa viinimarjoja tai puolukkaa)
Minulla oli mehupuristin käytössä, ja mehustin sillä porkkanat ja appelsiinit. Marjat murskasin tehosekoittimella. Sekoita kaikki ainekset yhteen kannuun ja nauti lasillinen aamuin illoin. On muuten hyvää! Sinun täytynee tehdä annos n. 2 krt viikon aikana.. Mutta se kannattaa, viikon päästä iho on kummasti heleämmässä kunnossa.

4. Saatko ruokavaliostasi tarpeeksi sinkkiä? Sinkkiä voi käyttää myös ulkoisesti voiteen muodossa suoraan punoittaviin näppylöihin. Sinkillä on arpia häivyttävä ja hieman kuivattava vaikutus, mistä syystä vain paikalliseen käyttöön.

5. En juurikaan usko porevitamiineihin. Hedelmien ja marjojen terveellisyys kun perustuu suurilta osin vitamiinien ja muiden aineiden yhteisvaikutukseen, ei yksin C-vitamiiniin. Syö vitamiinisi. :)

6. Sanotaan, että suklaansyönti vaikuttaa ihon kuntoon kahden viikon viiveellä. Tarkkaile siis ihoasi. Kuitenkaan raakasuklaa ei ole koskaan aiheuttanut rasvoittuvaa ja näppyistä ihoa minulle, minkä uskon johtuvan siitä, että raakasuklaassa on vain aitoja aineksia eikä esimerkiksi yhtään valkeaa sokeria. Myös esim. sipsit tuntuvat aiheuttavan rasvakatastrofin iholle..

7. Urheilu vaikuttaa myös toisella tavalla: jo kevyt hengästyminen lisää ihon verenkiertoa.

8. Älä koskettele ihoasi päivän mittaan, tämä on aika perus, mutta aiheuttaa joskus ongelmia itselleni. Tapaan nojailla käsiini paljon. :P

9. En ennen uskonut kasvoveden tarpeellisuuteen. Mitä järkeä, ajattelin, kun meikki on jo putsattu. En halunnut hinkata iholtani viimeistäkin lipidikerrosta pois pesun jälkeen. Olin väärässä ja huomasin sen tasan ekalla kerralla, kun näin, kuinka meikkivoidetta jäi kasvovesivanuun vielä sen kuuluisan naamaputsarin jälkeenkin.

10. Tarkkaile ihoasi ja muista, että se elää joka vuodenajan mukaan! Sama kasvorasva voi olla talvella täydellinen, ja kesällä puolestaan aivan liian rasvoittava.

11. Mieliala vaikuttaa myös. Usein kesäihmiset huomaavat ihonsa huononevan heti syksyn tullen. Minusta se on mielenkiintoista sikäli, että oma ihoni ei hirveästi tykkää kesän hikoilusta ja on pikemminkin parhaillaan syksyllä... joka muuten on lempivuodenaikani. Hyväksy se, että ihosi muuttuu sinun mukanasi ja tunnista sen tarpeet parhaasi mukaan.

12. Iho on elin. Se tunnistaa stressin, ja reagoi siihen, kuten kaikki muutkin elimet kehossasi. Se reagoi epämieluisiin kemikaaleihin. Se viestittää sinulle elimistösi tilasta. Kaikki vaikuttaa kaikkeen.


* * * * *

Menipä loppua kohti hieman höpinäksi, mutta menköön.. :) Tulipa kirjoitettua nämä nyt kerralla ylös! Toivottavasti näistä on apua.

1 kommentti:

  1. Tuohon kasvoveteen pitää vielä lisätä, että samalla kun se puhdistaa ne viimeisetkin meikkivoiteen tähteet kuin muut epäpuhtaudet iholta, se samalla muuttaa jotain ihon pinnalla kemiallisesti (?) niin, että iho on vastaanottavaisempi sitten sille kosteusvoiteelle. Yksinkertaisesti kosteusvoide imeytyy paremmin, kun kasvovesi on ollut vaikuttamassa iholla - olen kuullut sanottavan, että paras ja kalleinkaan ihovoide ei auta mitään, jos se vain makaa kerroksena ihon päällä. ;)

    VastaaPoista