sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Jojon kuolonkorahduksia

Minulla on ollut taipumusta aaltoilla terveysintoiluissa esimerkiksi liikkumalla paljon ja syömällä terveellisesti kausittain. Muutaman viikon syklit vaihtuvat epäaktiiviseen ei-jaksa-ajatella- eloon, jonka jälkeen kierros alkaa alusta. Auh. Pääsyynä tähän luulen olevan äärilaitailu: en anna itselleni aikaa sopeutua muutokseen hitaasti, enkä siis saa yhteyttä siihen, mitä kehoni todella haluaa pitkällä aikavälillä.

Goji-marjat, inka-marjat ja spirulinajauheet ovat kallista. Se on tosiasia. Niiden aika olkoon sitten, kun olen päässyt projektissani pidemmälle - ja nimenomaan muutosprojektissa. En jaksa poukkoilla enää - olen kuin terveysmaailman jojolaihduttaja.

Huomenaamulla operaatio alkaa vihersmoothiella.

Yksi nykymaailman suurista ristiriidoista on juuri se, mitä pidetään terveellisenä ja mitä ei. Toisaalla väitetään ja vakuutetaan kauran - ja täten kaurapuuron - olevan hyvin kokonaisvaltaisesti terveellistä, kun taas toisaalla vannotaan smoothieiden nimeen. Hmph.

Jälleen kerran Quinoaa!- blogia lukeneena sain tietää, että Ayurveda suosittelee muuten ruokarytmiksi suunnilleen seuraavaa:
Klo 8 aamupala
Klo 12 lounas
Klo 19 päivällinen,
sekä välipaloja tarpeen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti