keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Days 1-2

Aluksi yllätyin.
Minun ei nimittäin tosiasiassa tarvinnut juuri muuttaa ruokailutottumuksiani! Olen tiedostamattomasti syönyt hyvin terveellisesti, ainakin mitä tulee lisäaineisiin.

Maitorahkassani (Ehrmann) ei ole lisäaineita. Kuten ei myöskään Valion luonnonjogurtissa. Näiden kanssa syön marjoja tai hedelmäpaloja.
Uotilan maalaislimpussa ei ole lisäaineita.
Leivän päällä käytän aitoa voita.
Lisäksi käytän jonkin verran kananmunia.
Näkkileipäpaketin kylkeen ei oltu merkitty yhtään lisäaineita, mutta muistikuvani mukaan kaikkia ei tarvitsekaan paketin kylkeen painattaa. (!)
Pakastekasvikset, tuoreet kasvikset, marjat ja hedelmät - kaikki vapaata riistaa. Salaattikastikkeen teemme tavallisestikin itse silloin, kuin sellaista käytetään.

Asiat, joista olen tähän mennessä tinkinyt: leikkeleet ja juustot. Hillo. Kuivatut hedelmät. Mehutiiviste, jolla joskus maustan rahkaa.

Asiat, joista olen tähän mennessä joustanut: liha. Vakuumipakatut maustamattomat broilerit sisältävät suojakaasua. Hunajan lisäainepitoisuudesta en ole täysin perillä. Lisäksi ainakin maanantain maustetuissa kebab-lastuissa oli luultavasti lisäaineita. Maitojuomasta en ole varma - kyljessä ei ole kunnon tuoteselostetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti